Sivut

torstai 14. maaliskuuta 2019

42. millainen äiti mä olen?

Bongasin tän avoimen blogihaasteen Marialla-blogista, ja itse asiassa olen joskus tällaisen postauksen kirjoittamista miettinytkin. Tämä bongaus oli ehkä ikäänkuin potku persauksille, että nyt Tiia.

Voi kun voisin tähän tärkeään kysymykseen kysyä apua Luukakselta, sillä hänen mielipiteensä se painavin olisi. Mutta sitä mahdollisuutta ei tässä nyt ole, joten M' sai hieman auttaa mua alkuun pohdinnassa. 

Hän lukitsi vastauksen "Tuommonen hössöttäjähän sinä oot, ja huolehtivainen." 

Hah, hössöttäjä, minäkö? Mua ärsyttää sellaiset hirveät hössöttäjät, vaikka itse olen sellainen. Koomista etten sanoisi. 

Huolehtivainen? No, siinä en edes yritä väittää vastaan, sitä on varmasti jokainen äiti. Joskus ehkä ylihuolehtivainenkin. 

Helposti huolestuva. 

Silloin, kun Luukas tippui aikoinaan sängystä, ei mulla unesta ollut tietoakaan muutamaan seuraavaan päivään. Vahdin silmä kovana. Sama homma silloin kun Luukas sairasti ensimmäisen kerran. Valvoin. Joka kerta, kun jäbä päänsä johonkin paukauttaa, mikä ei ole harvinaista, sillä hän tekee sitä tahallaan, on mulla uni tiukassa. Esimerkkejä löytyisi pilvin pimein.

Rento. 

Pääasiassa ja suurimmaksi osaksi. 
En esimerkiksi kiellä Luukasta kovin herkästi, ja jos joudun ääntäkään korottamaan, on jäbä tekemässä/tehnyt jotain oikeasti vaarallista/luvatonta/tuhmaa. Annan hänen myös sotkea, koska ajattelen että sotku = lapsen leikkiä. Annan hänen kokeilla rajojaan, kokeilla kaikkea. Jos hänellä on kädessä vaikkapa posliininen kahvikuppi, annan olla. Neuvon ja vahdin vain että hän ei satuta itseään tai hajota sitä kuppia. 

Hellä ja rakastava. 

Annan Luukakselle pusuja ja haleja ja sylittelyä niin paljon, että aika ajoin poikaa vähän jopa ärsyttää mun syliin kaappaukset. Hyvä. 
Mistä tiedän olevani hyvä äiti?
Siitä, että Luukas hakee musta turvaa. Siitä, että hän on aina iloinen ja oikea päivänpaiste. Siitä, että jos häntä ujostuttaa, hän tulee hakeutumaan mun syliin. Siitä, että hän innostuu aina minut nähdessään.

🖤 Tiia Krista Annika 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti